چین: آمریکا در دوره کرونا تحریم‌های ایران را عمدا افزایش داد-راهبرد معاصر

چین: آمریکا در دوره کرونا تحریم‌های ایران را عمدا افزایش داد

سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: ایالات متحده قوانین داخلی خود را بالاتر از قوانین بین‌المللی می‌داند و عمداً به تحریم‌های غیرقانونی یکجانبه متوسل می‌شود. از زمان شیوع کووید-۱۹، ونزوئلا، سوریه و ایران با مشکلات شدید اقتصادی و منابع پزشکی ضعیف به دلیل تحریم‌های طولانی مدت آمریکا دست و پنجه نرم می‌کردند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۶ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 30
کد خبر: ۱۳۶۱۹۶

به گزارش راهبرد معاصر سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست هفتگی با نمایندگان مطبوعات و رسانه‌ها به سئوالات آن‌ها درباره مسائل روز چین، منطقه و جهان از جمله سرپیچی آمریکا از قوانین بین‌المللی پاسخ داد.

به گزارش «وبگاه وزارت خارجه چین»، «ژائو لیجیان» از سخنگویان این وزارتخانه درباره سرپیچی دولت آمریکا از قوانین بین‌المللی و اعمال تحریم‌های یکجانبه گفت: ایالات متحده قوانین داخلی خود را بالاتر از قوانین بین‌المللی می‌داند و عمداً به تحریم‌های غیرقانونی یکجانبه متوسل می‌شود. از زمان شیوع کووید-۱۹، ونزوئلا، سوریه و ایران با مشکلات شدید اقتصادی و منابع پزشکی ضعیف به دلیل تحریم‌های طولانی مدت آمریکا دست و پنجه نرم می‌کردند. در چنین شرایطی، ایالات متحده به جای توقف آن تحریم ها، آنها را دو برابر کرد و اوضاع را برای این کشورها بدتر کرد. سیاستمداران ایالات متحده در حالی از بازی برابر و تجارت آزاد صحبت می‌کنند که در واقع به "اول آمریکا" اعتقاد دارند و دامنه وسیعی از تحریم‌ها را بر برخی کشورها اعمال می‌کنند.»

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است که قصد دارد از طریق مذاکرات وین، آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام بازگرداند اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است. این مذاکرات از چند ماه پیش دچار وقفه شد.

مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفت‌وگوها بارها تلاش کرده طرف‌های مختلف را به کند کردن روند مذاکرات و ایجاد مانع بر سر راه آن متهم کند.

یکی از دلایل عدم انجام اقدامات لازم از سوی طرف‌های آمریکایی در مذاکرات وین مخالفت‌های نماینده‌های کنگره با سیاست‌های دولت بایدن در خصوص برجام بوده است. از جمله انتقادات این گروه از قانونگذاران آمریکایی این است که برجام به همه حوزه‌های اختلاف آمریکا با ایران از جمله فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران نمی‌پردازد.

کشورهای غربی و به ویژه آمریکا در ادامه عملیات‌های رسانه‌ای و روانی خود بعد از وقفه مذاکرات وین به توجیه‌های متفاوتی برای مقصرنمایی ایران به جای عمل به تعهداتشان جهت احیای برجام متوسل شده‌اند.

این کشورها ابتدا با متصل کردن موضوع مذاکرات به جنگ اوکراین ادعا کردند که روسیه مانع از پیشبرد گفت‌وگوها شده است. بعد از آنکه «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در جریان سفر «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد که موضوع درخواست ضمانت مسکو برای همکاری‌ با ایران پس از اجرای کامل برجام مانعی برای ادامه گفت‌وگوها نیست، کشورهای غربی به برجسته‌سازی یک موضوع ایران پرداخته و مدعی شدند درخواست تهران برای حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی مذاکرات را به بن‌بست کشانده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر